top of page

Cik karsti var "iet" birojā? Par iekšetelpu temperatūras normām vasarā

Kad ārā vasara pilnā plaukumā un termometra stabiņš tuvojas +30 grādu atzīmei, tā vien domas nesas uz pludmali.

Taču, ja šajā laikā nevari baudīt atvaļinājumu, rodas jautājums - kāda gaisa temperatūra birojā ir pieļaujama? Vai to regulē kādi noteikumi?

Mūsu atbilde: Jā, birojiem ir noteiktas mikroklimata normas. Tie ir 20,0–28,0 °C gada siltajā periodā. Taču, ko darīt darba devējam un pašiem, kad termometra stabiņš telpās tuvojas kritiskajai atzīmei? 🤔

Daži ieteikumi:

💧 Uzņem vairāk šķidruma nekā ikdienā. Nodrošini saviem darbiniekiem pieeju dzeramajam ūdenim.

⌚️Ja tas iespējams, kopā ar kolēģiem vienojaties par darba laika pārskatīšanu. Iespējams, darbu var sākt un arī beigt ātrāk, lai pēcpusdienu īpaši karstajā laikā var pavadīt pēc sirds patikas atpūšoties.

🍦 Esi foršs - uzsauc kolēģiem saldējumu vai augļu sorbertu.

😓 Ikviens no mums ir atšķirīgs, un arī, ja telpas temperatūra nepārsniedz 28 grādu atzīmi, karstums var negatīvi ietekmēt kolēģa pašsajūtu. Ja Tu pats vai kolēģis jūtas slikti, nekautrējies paust bažas par savu veselību. Tikai Tu to vari pasargāt.

☀️ Pirms došanās projām no darba, pārliecinies, vai žalūzijas visās telpās ir aizvērtas.

❄️ Esi uzmanīgs, lietojot kondicionieri. Vēsas gaisa plūsmas un strauja temperatūras maiņa var kļūt par iemeslu veselības problēmām.


 

Ja vēlies uzzināt vairāk par to, kā savu biroju padarīt veselīgāku un kolēģiem draudzīgāku, uzaicini mūs pie sevis uz konsultāciju! Varam gan izmērīt mikroklimata rādītājus, gan pastāstīt kolēģiem par daudziem labiem knifiem, lai justies labāk un darbotos efektīvāk. Uzzini vairāk - uzraksti info@veselsbirojs.lv

 

Info: 2009.gada 28.aprīļa MK noteikumi Nr.359 Darba aizsardzības prasības darba vietās

bottom of page