top of page

Idejas veselības veicināšanas un labbūtības aktivitātēm rudenī

Vesels Birojs iecienīts teiciens saka: “Taisi ratus ziemā, bet labbūtības aktivitātes - plāno vasarā”. Vasara tikai nupat sākusies, taču ir īstais laiks mājasdarbam: saplānot aktivitātes rudens un ziemas periodam.


No savas puses esam salikuši dažas idejas mācībām un aktivitātēm, kuras realizēt vēl 2023.gadā:


Septembris – kustību mēnesis


Turpinām labi iesākto vasarā. Aicinām septembrī padomāt par to, kā arī rudens un ziemas periodā saglabāt savu kustību skaitu. Un kā paņemt atpūtas pauzes un praktizēt vingrinājumus arī savu kognitīvo spēju uzlabošanai.


Aktivitātes: praktisks seminārs klātienē vai vebināra formā un praktiskas vingrošanas nodarbības ar fizioterapeiti, lai izkustinātu gan ķermeni, gan prātu. Papildus iesakām soļu vākšanas izaicinājumu vai rīta vingrošanas pauzes. Kā palīgs aktivitātēm noderēs mazi vingrinājumu video ieraksti.

fizioterapeite Līga Grīnbauma - veselīgas kustības ar Vesels Birojs

Lektors: fizioterapeite Līga Grīnbauma


Kāpēc laba ideja ir to darīt septembrī? Ikviens mēnesis ir labs, lai izkustētos un parūpētos par savu veselību, bet septembris vēl ir piemērots laiks, lai vingrošanas veiktu ārpus biroja telpām, aktivitāti padarot arī par nelielu komandas saliedēšanas pasākumu.



Oktobris – pašefektivitātes mēnesis


Kas ir tas, kas palīdz mums ne vien zināt, kā vajadzētu, bet to tiešām paveikt? Seminārā ar geštaltterapeiti Elīnu Zelčāni meklēsim atbildes uz jautājumiem: kā vēlamo viest par esošo; kā strādā mūsu motivācija un kā palīdzēt audzēt pašefektivitāti – ticību savām spējām.

Geštaltterapeite Elīna Zelčāne - Vesels Birojs lektore - pašefektivitāte un ieradumu veidošana

Aktivitātes: praktisks seminārs vai divi vebināri – par pašefektivitāti, motivāciju un ieradumu veidošanu. Papildus – darba lapas un palīgi ieradumu nostiprināšanai.


Lektors: geštaltterapeite, RSU docētāja Elīna Zelčāne


Kāpēc to darīt oktobrī? Lai ieviestu praktiskus ieradumus, noder apdomāt un izmēģināt stratēģijas, kā labāk teoriju ieviest praksē.



Novembris – veselīga miega mēnesis


Dienas kļūst īsākas, sauli redzam retāk. Tā vien šķiet, ka vasarā uzkrātā enerģija un vitamīnu deva nedaudz sāk zust. Tādēļ īpaši būtiski piedomāt pie sava miega režīma un atrast veidus, kā labāk izgulēties, tādējādi parūpējoties gan par enerģijas resursiem, gan veselību.


Aktivitātes: praktisks seminārs klātienē vai attālināti, iespēja uzdot visus jautājumus par miegu un dažādiem tā traucējumiem kompetentam speciālistam: ārstei, miega speciālistei Martai Celmiņai. Papildus materiāli: miega higiēnas "check-liste" un miega dienasgrāmata, lai gūto iedvesmu un zināšanas liktu arī praksē.

miega speciāliste ārste Marta Celmiņa - Vesels Birojs lektore - veselīgs miegs un enerģija darbā

Kāpēc to darīt novembrī? Jo saules gaismai ir būtiska ietekme uz mūsu diennakts ritmu, un tieši tumšie rudens rīti un vakari aicina padomāt par to, kā arī šajā laikā gūt papildus enerģijas devu.


Lektors: Miega speciāliste, pediatre dr. Marta Celmiņa




Decembris – apzinātības mēnesis


Apzinātība ir prasme, kas caurvij ikvienu mūsu dzīves sfēru: sākot no emociju vadības līdz veiksmīgu attiecību veidošanas un darba jautājumiem. Attīstot savu spēju lūkoties caur apzinātības “prizmu”, varam justies labāk, laimīgāk un būt arī veiksmīgāki savā profesionālajā darbībā.a


Aktivitātes: klātienes seminārs vai vebinārs ar apzinātības treneri Ansi Jurģi Stabingi, ar iespēju papildus veidot īsākas, praktiskas meditācijas nodarbības. Papildus "mājasdarbi" un meditācijas ieraksts - lai turpinātu iesākto patstāvīgi.

apzinātības skolotājs Ansis Jurģis Stabingis - Vesels Birojs - apzinātība darbā un meditācijas treniņš

Kāpēc to darīt decembrī? Viena gada noslēgšanās un cita tuvošanās liek domāt par to, ko esam piedzīvojuši, un arī cik klātesoši esam bijuši gada laikā. Apzinātība var palīdzēt mums apstāties un pirmssvētku “virpulī” pievērst uzmanību lietām, kas mums tiešām ir svarīgas.


Lektors: apzinātības treneris Ansis Jurģis Stabingis



Vēlies uzzināt vairāk par semināriem, lekcijām un papildus materiāliem, ko esam izstrādājuši? Ieskaties Vesels Birojs aktuālajā mācību katalogā šeit:

Vesels Birojs - Lekcijas un semināri Dabrbinieku labbūtībai katalogs - 05.2023
.pdf
Download PDF • 5.32MB

Ko darīt, ja kāda tēma Tevi ir ieinterējusi? Vēlies uzzināt vairāk? Bet varbūt – nevari atrast tieši to tēmu, kuru vēlējies?


Uzrakti vai uzzvani! Pastāstīsim par iespējām un līdzšinējo pieredzi. Vajadzības gadījumā arī pielāgojam tēmas un izstrādājam papildus materiālus – aptaujas, plakātus, e-mācību materiālus.


📩 info@veselsbirojs.lv

📞 +371 26777 167 (Laima Buša)


bottom of page