top of page

Kas ir manā kontrolē?

Viens no biežāk uzdotajiem jautājumiem, ko saņemam no cilvēkiem ir, kā atjaunot enerģijas resursus? 💪Viens no ieteikumiem ir - enerģiju mazāk tērēt uz lietām un situācijām, kuras mēs nevaram ietekmēt.


Piemēram, tik bieži aizdomājamies par jau pagājušām sarunām vai situācijām, arvien un arvien atgriežoties pie domām – kā gan mēs rīkotos citādāk, nosodot sevi par nepareiziem lēmumiem.


Lai gan pašreflekcija ir būtiska, lai mēs spētu mācīties no savām kļūdām, bieži vien tā pārvēršas par neproduktīvu paškritiku un atkārtotām domāt, kas atņem mums laiku un enerģiju darīt lietas, kas prasa aktīvu pievēršanos.

💡Šīs nedēļas ieteikumus, saskaroties ar situāciju/stresoru, ir sev pavaicāt – vai es šajā jautājumā ko varu darīt? - Kas no situācijas aspektiem ir manā kontrolē? - Ja tā prasa manu rīcību - kādas ir manas iespējas un nākamie soļi?Bieži mūsu ietekme uz pašu situāciju ir ierobežota. Taču tas, ko vienmēr varam darīt, ir mainīt savu prizmu, kā uz to skatāmies. Un, protams, izvēle pievērties citām lietām, kas šajā brīdī tiešām prasa mūsu uzmanību un rūpes.

bottom of page