top of page

Laimes diena - daži jautājumi par to, kā justies vismaz par 1% laimīgāk

Arī mūsdienu pozitīvās psiholoģijas pētnieki uzskata: lai kādā situācijā mēs atrastos un lai kādas būtu mūsu rakstura un laimes uztveres iedzimtās īpatnības, ikvienam no mums ir iespēja mērķtiecīgi strādāt pie tā, lai ar ieradumu palīdzību varam kļūt laimīgāki.

Laimes izjūta - kas nosaka mūsu laimes līmeni - Vesels Birojs

Saskaņā ar Psiholoģijas zinātņu doktores, pozitīvās psiholoģijas pētnieces Sonjas Ļubomirskas (Sonja Lyubomirsky) pētījumiem, apmēram 40% no mūsu laimes ir atkarīga no mērķtiecīgām aktivitātēm un mūsu pašu uzvedības.


Pārējie 60% ir atkarīgi no ģenētiskajiem un vides faktoriem, kuri lielākoties atrodas ārpus mūsu kontroles.


S. Ļubomirskas pētījumi liecina, ka, lai gan daži cilvēki var būt dabiski vairāk noskaņoti uz jušanos laimīgiem nekā citi, mērķtiecīgas darbības un ieradumi, piemēram, pateicības prakse, pozitīvu attiecību veidošana un līdzdarbošanās labdarībā, var ievērojami paaugstināt mūsu kopējo laimes izjūtu un labbūtības līmeni.


Secinājums ir viens - lai arī mums var nebūt pilnīgas kontroles pār savu laimi, mūsu rokās ir ļoti daudzi instrumenti un iespējas, kā kļūt laimīgākiem.


 

Ko Tev nozīmē laime? Kas Tevī raisa laimes izjūtu? Vesels Birojs "Laimes darba burtnīca"


Viens no instrumentiem ir šī Laimes "darba burtnīca", kurā esam ietvēruši dažus jautājumus, lai Tu labāk izzinātu sevi un atrastu tieši sev piemērotus veidus, kā justies labāk un piepildītāk.



PDF formātā Laimes "darba burtnīcu" atrodi šeit:


Laime - daži jautājumi piepildītākai un laimīgākai ikdienai - Vesels Birojs
.pdf
Download PDF • 892KB

Laime un apzinātība. Nodarbība kopā ar apzinātības treneri Ansi Jurģi Stabingi


Pētījumi rāda - mēs esam laimīgākie tad, kad esam apzināti. Kad ar visām savām maņām esam klātesoši.

Un esam produktīvāki un veiksmīgāki - kad esam laimīgi!

Apzinātības treneris Ansis Jurģis Stabingis Vesels Birojs apzinātība

Tas ir tikai viens no daudziem iemesliem, kādēļ arī darba vidē vērts ienest sarunas par šķietami kaut ko tik subjektīvu un netveramu - laimi.


Ja vēlies sava uzņēmuma vai organizācijas kolēģiem palīdzēt labāk izzināt veidus, kā attīstīt laimi kā prasmi - iesakām ieskatīties nodarbības aprakstā ar apzinātības treneri Ansi Jurģi Stabingi:

A.J.Stabingis - Laime un apzinātība - Vesels Birojs
.pdf
Download PDF • 196KB



bottom of page